Био Класа - Био Овес 500г

Био Класа - Био Овес 500г

Марка: Био Класа
Код на продукта: BK7178
Спестяваш в касичката: 0.03

Наличност: В наличност
3.09лв
-+
Цена във виртуални пари: 3.09

Био Класа - Био Овес 500г


Овесът e зърнена култура, което се развива и вирее при сух и хладен климат. Популярен продукт за култивиране и отглеждане, защото по своята специфика и биология, растението не е претенциозно от към минералния състав на почвата.

Овесът е богат на хранителни вещества. Отличен източник на сложен/бавен въглехидрат, но съдържа и добро количество протеин, фибри, витамини и минерали, както и антиоксиданти. Поради богатия си състав и ниския гликемичен индекс, продуктите от овес се усвояват бавно и не предизвикват големиреакции спрямо кръвната захар и инсулина. Стабилните нива на енергия, които осигуряват, са добра предпоставка за избягване на неконтролируем глад, а голямото количество фибри действат засищащо и спомагат пречистването на храносмилателната система.

Овесът е полезен за сърцето. Изследвания са доказали, че хората с по-голям прием на пълнозърнести храни имат намален риск от сърдечно-съдови заболявания. Също така продуктите от овес съдържат бета-глюкан – разтворими фибри, които е доказано, че активно понижават нивата на холестерола и намаляват риска от сърдечни заболявания.

Овесът може да спомогне за контролиране на теглото.

Високото съдържание на фибри е важно за поддържането на здрава храносмилателна система. Когато фибрите минат през червата поглъщат много вода и по този начин завличат отпадъчни продукти. Ускорява се процесът на преминаване на отпадъчните материали през храносмилателната система, като така не се позволява на опасни вредни вещества да останат дълго време в червата.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър

© Biohealthy.BG 2020 - Всички права запазени

плащане с борика плащане с виза плащане с master card