Био Класа - Киноа червена 250г

Био Класа - Киноа червена 250г

Марка: Био Класа
Код на продукта: BK0902
Спестяваш в касичката: 0.05

Наличност: В наличност
4.49лв
-+
Цена във виртуални пари: 4.49

Био Класа - Киноа червена 250г


Данните за Киноата сочат, че тя се появява като хранителен продукт в района на Андите в Южна Америка. Киноата е била в основата на храненето на Инките. 

Инките използвали киноата в течение на векова, тъй като тази култура оцелявала при всякакви условия.  

Днес Перу е основният производител на киноа в световен мащаб. В последствие коноата става популярна в Доста голяма част на Азия и основно в Индия, Япония, а също и на определени места в Европа. 

Киноата има високи хранителни стойности. Тя е богат източник  на протеини, тъй като съдържа голямо количество изолевцин и лизин. Освен това киноата не съдържа глутен. Източник е и мастни киселини или моно ненаситени мазнини (като олеиновата киселина). Голямо е и съдържанието на витамин Е в киноата, на различни минерали като калция, богата е на антиоксиданти - кемпферол и кверсетин.

Киноата има отчетливо противовъзпалително действие. Тя намалява риска от алергии. Киноата се използва при болни от диабет намалявайки в същото време и риска от неговата поява. Това е в резултат съдържанието на фибри в изключително големи нива, а също и на протеини, които поддържат кръвната захар в нормални нива. 

Киноата заема своето достойно място сред зърнените култури изобилствайки от фитовещества техният положителен ефект върху организма.

Червената киноа е една от най-богатите  на антиоксиданти зърнени култури. В допълнение съдържа  всичките 9 есенциални аминокиселини, желязо, калций, магнезий, фибри и витамин В. 

 Състав: 100% червена киноа от биологично земеделие

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър

© Biohealthy.BG 2020 - Всички права запазени

плащане с борика плащане с виза плащане с master card