Сапунена работилница - Захарен скраб за лице с кафе и кардамон 250мл

Сапунена работилница - Захарен скраб за лице с кафе и кардамон 250мл

Марка: Сапунена работилница
Код на продукта: BSHS02
Спестяваш в касичката: 0.08

Наличност: В наличност
8.95лв
-+
Цена във виртуални пари: 8.95

Скраб за лице може да възвърне вашият свеж цвят на кожата на лицето

Всеки би искал да притежава сияещ и свеж цвят на кожата на лицето. За да притежавате перфектната кожа може да прибегнете до услугите на скрабовете за лице, но задължително условие е да се използва правилно.

Какъв е смисълат?! Кожата на лицете търпи непрекъснато обновление на клетките - образуват се нови клетки, развиват се. В същото време по повърхността на кожата непрекъснато се натрупват стари умиращи клетки и остават под формата на малки люспи. Образува се типична за този процес обвивка, а това може да доведе до нежелан за кожата сив оттенък. Отделно натрупването на тези умрели клетки по повърхността води до това, че живите клетки получават по-малко количество кислород. Жизненият цикълът клетката е някъде около четири седмици. Една определена част от умпрелите по повърхността клетки се премахва чрез най-обикновено измиване или третиране с други козметични препарати. Но съвсем не всички клетки биха могли да бъдат отлюспени по този начин.

Какво е скраб: (от английски Scrub – изтъркване, почистване)  представлява козметично почистващо средство, което се състои основно от две части. Омекотяваща основа - обикновено някакъв вид гел - и абразивни частици. Абразивните частици могат да имат естествен характер -  смлени костилки от кайсии, маслинови костилки, стърготини от кокос, различни видове соли, захар и др. Вторият вид абразивни частици могат да имат синтетичен характе - полиетиленови топченца.

Именно благодарение на тези абразивни частици скрабът има свойството да премахва и почиства наслоените мъртви клетки, а така също наслоени остатъци от други видове козметични продукти. Освен това скрабът може да предпази кожата от допълнителни увреждания, а и в неговия състав присъстват противовъзпалителни компоненти. След използване на скраб имате подобрен обмен на кислорода и подобрено кръвообращение на кожата. Резултатът, е че тя става нежна и гладка.

Биохелти ви съветва да използвате скраб за лице умерено и умно, тъй като прекомерното му използване може да доведе до изтъняване на повърхностният слой на кожата, а от там и по-бързо изпаряване на водата от клетките. Резултатът е суха и раздразнена кожа. Съветваме ви ако имате суха кожа да ползвате скраб веднъж на 2-3 седмици. Ако кожата ви е мазна – веднъж в седмицата.

Как се използва скраб за лице:

Първо овлажнете кожата на лицето. Това помага всички мъртви клетки да се размекнат. Нанасяте със средния пръст и показалеца и средния пръст като следвате масажните линии на вашето лице: от ъгълчетата на устните следвайте посока нагоре към ушите, от средната част на челото настрани и от средата на брадичката в посока към меката част на ушите. Избягвайте зоните около очите – там кожата е изключително мека и нежна. Масажирайте лицето по описания начин около  минута ако кожата ви е суха и две-три минути при мазна кожа. Накрай измийте кожата с топла вода. Не забравяйте след използването на скраб да нанесете хранителен и хидратиращ крем крем.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър

© Biohealthy.BG 2020 - Всички права запазени

плащане с борика плащане с виза плащане с master card