ТРОНКА - Био Мурсалски чай 25г

ТРОНКА - Био Мурсалски чай 25г

Марка: ТРОНКА
Код на продукта: TR01
Спестяваш в касичката: 0.03

Наличност: В наличност
3.20лв
-+
Цена във виртуални пари: 3.20

ТРОНКА - Био Мурсалски чай 25г

Едно от растенията със силно изразени лечебни свойства в българската природа е Мурсалският чай. Съдържа високо ниво на флавониди, действа укрепващо и тонизиращо, намалява кръвното налягане, има антиоксидантно и антианемично действие. Употребата на отвара от Мурсалски чай понижава риска от сърдечени инфаркти и инсулти. Влияе предотвратяващо върху развитието при раковите клетки и предпазва от атеросклероза. От незапомнени времена се използва при лечение на заболявания на дихателната система - кашлица и бонхит, на отделителната система - пикочно-проводните канали и простатитете. Лекарите го препоръчват като доста успешно лекарство при бъбречни и чернодробни болести. Богат е на магнезий, цинк, желязо, мед, кобалт, натрий и калий. В следствие на изследвания от много години се е установило, че хора от местното население, пиещи отвара от този чай много по-рядко страдат от бъбречно-каменни заболявания.

Вероятно това е най-полезната билка против кашлица по нашите земи. В Ботаническия институт на БАН са изучавали качествата му и са установили лечебното действие против много болести, чернодробни заболявания, както и влиянието му върху процесите на стареене.

Липсва начална граница при възрастта, от която може да започне консумация на Мурсалския чай, защото не се съдържат вредни вещества за детския организъм.

Приготвянето на чая се извършва по следния способ - в един литър вода се добавят три класа от чая. Поставят се в съд с похлупак от порцелан, като се заливат с 250мл вряща вода. Получената запарка изстива до стайна температура, а при консумация се отлива част в порцеланова чаша и се добавя вряща вода. Първоначалната запарка може да се разреди и със студена или газирана вода за получаването на тонизираща напитка. 

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър

© Biohealthy.BG 2019 - Всички права запазени

плащане с борика плащане с виза плащане с master card