BioHoney - Био Полифлорен мед 350г

BioHoney - Био Полифлорен мед 350г

Марка: Bio Honey
Код на продукта: BH002
Спестяваш в касичката: 0.09

Наличност: В наличност
8.65лв
-+
Цена във виртуални пари: 8.65

БИО Многоцветен или полифлорен пчелен медец

Произход на меда

Многоцветния мед е най-популярният и често срещан мед и същевременно най-редкият. Поради получаването му от нектара на различни полски и планински растения, цъфтящи само в определен период на годината, само на определено място, на практика е невъзможно да се пресъздаде същия мед всяка година. Този тип мед е високо ценен заради богатият си вкусов профил, хранителни и медицински качества и също така високото съдържание на минерали, в сравнение с повечето едноцветни видове мед. Колкото е по-тъмен е цвета на меда, толкова повече натурални пигменти съдържа, което пък от своя страна е причината за силните му антиоксидантни свойства. Богат е на различни типове цветен прашец (полен) и с многообразен хранителен профил, многоцветния мед спомага за по – добро здраве, а всеки нектар в неговата композиция внася елементи с уникални терапевтични свойства. 


Характеристики на многоцветния ( полифлорен) мед.

Аромат: Уникален и различен, в зависимост от източниците на нектара

Цвят: Уникален външен вид. Според нектарите варира от средно или тъмно кехлибарен червеникави нотки.

Вкус: Може да бъде различен в зависимост от нектарите.

Консистенция: Много бавно кристализира във фини кристали


Съдържание на Био полифлорния ( многоцветен ) мед:

- Захари

Меда съдържа 3 типа захар: фруктоза (продова захар), глюкоза (гроздова захар) и захароза (обикновена захар). Съотношението между тях зависи от източника на цветя и ензима инвертаза синтезиран в тялото на пчелата, но още синтезиран в цветята, от които пчелата събира нектар.

- Витамини

Витамините в меда са витамин C и някои комплексни витамини B (рибофлавин, пантотенова киселина, пиридоксин, биотин, никотинова киселина).

- Минерали

Меда съдържа повечето от минералите: калий, хлор, сяра, магнезий, калций, желязо, манган, натрий, фосфор, силиций и мед. Всички тези вещества повишават качеството на меда при консумация. По-тъмните видове мед са по-богати на минерали, отколкото по-светлите.

- Протеини

Тъй като протеините са особено важна съставна част от растенията, протеините се съдържат в меда под формата на нектар и цветен прашец. Те могат да бъдат под формата на прости съединения или под формат на много сложни химични съединения.

- Киселини

Киселините също влизат в състава на меда, най- често ябълкова и лимонена киселина.

- Масла

Маслата в меда са изключително важни, понеже те придават характерният му  аромат, но е важно да се знае, че маслата са доста термично нестабилни и бързо могат да се изпарят при нагряване на меда.


СВОЙСТВА НА МЕДА И ПОЛЗИ ОТ УПОТРЕБАТА МУ

Имуннозасилващо действие. Богатият набор от различни видове полен в меда стимулират органите на имунната система да произвеждат бели кръвни телца и да реагират по-добре при инфекции и болести, чрез увеличаване на витамин C, антибиотици и антиоксиданти. Многоцветният мед осигурява широк набор от хранителни вещества, минерали, амино киселини, ензими и др., като по този начин намаля чувството за умора и повишава енергиините нива.

Естествен лек за настинки и респираторни инфекции. Меда може да намали броя на бактериите, благодарение на натуралните си антисептични, антибактериални и антибиотични свойства. В съчетание с неговите имунностимулиращи действия, многоцветния мед е страхотен при лечение на респираторни инфекции. Също така помага за успокоение на кашлица и за облекчение на раздразнено гърло и е идеалната добавка към чай, но не забравяйте да изстудите чая до стайна температура, понеже както споменахме високата температура унищожава всички ползотворни действия на меда.

Полезен за разстроен стомах и гастрит. Естествените захари в меда имат пробиотични своиства, които спомагат на храносмилането. Поради това си действие меда успокоява раздразнението на стомаха, помага при гастрит и успокоява разстроения стомах. 

Добър в третирането на повърхностни рани и кожни проблеми. Многоцветния мед  съдържа водороден пероксид – силен антисептичен елемент. Съчетанието с ниска влажност, ниско киселинно pH, натурални захари и други полезни характеристики правят многоцветния мед естествен био лек за лекуване на рани и ако бъде използван за маска на лице подхранва кожата и ѝ дава натурален блясък и намалява акнето.

Богат на антиоксиданти. Много натурални пигменти  в меда имат антиоксидантни свойства. Всеки антиоксидант значително добавя към антиоксидантното действие на меда, но също така в комбинация отделните елементи предоставят още по-силен ефект. Така, че колкото е по-тъмен меда, имайки повече пигменти, толкова е по-голяма антиоксидантната му сила. Антиоксидантното действие е свързано с превенцията на много хронични и оключващи се с възрастта заболявания като ракови заболявания, диабет, артеросклероза, перде на очите и други хронични патологични състояния. Антоксидантние свойства на меда действат като антидепресант по време на висок емоционален, физически и интелектуален стрес. 

ЛЕЧЕБНИ РЕЦЕПТИ

Имуностимулиране. Обелете и смажете няколко скилидки чесън. Сложете чесъна в бурканче и го покрийте със суров мед. Затворете буркана и го оставете за 3-5 дни, докато чесънът абсорбира сладостта и хранителните вещества от меда, а медът абсорбира полезните свойства на чесъна. Съхранявайте сместа в хладилника. По време на студения и грипния сезон просто вземете една лъжичка мед с чесън от чесън и ги сдъвчете заедно.

Хронична треска. Пригответе чай от 1 чаша гореща вода и 1 чаена лъжичка босилек. Добавете 1 чаена лъжичка мед и 1/4 чаена лъжичка черен пипер на прах. Пийте два или три пъти на ден.

При гадене, повръщане или лошо храносмилане. Разбъркайте една част лимонов сок с една част мед. Пийте малко количество по два пъти на ден.

Гастрит. Яденето на овесена каша с мед всеки ден за закуска е много полезно за лекуване на изострен гастрит и язви. За да намалите киселинноста на стомаха, добавете 2 супени лъжици мед към топла вода и пиите ежедневно на празен стомах.

При рани. За да излекувате кожна рана, превързвайте я ежедневно с марля, напоена с мед. Сваляйте превръзката вечер.

За помощ при спиране на тютюнопушенето. За да намалите никотиновия глад, преди да пушите сдъвчете малки парченца ананас с ½ чаена лъжичка мед.

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър

© Biohealthy.BG 2019 - Всички права запазени

плащане с борика плащане с виза плащане с master card