Печени моркови с розмарин
18 Apr
0

Печени моркови с розмарин

Публикувано от: Zornitsa Прочита: 391

Печените моркови с розмарин са ястие от рая 

Невероятни на вкус, благодарение на тахана и лютивия пипер, който ни донася и допълнително витамин С. Може да използвате този дип както за стартер преди вечеря, така и за следобеден снак с няколко пълнозърнести крекера.

Съставки:

5 моркова, обелени и нарязани на едро

1 люта чушка, едро нарязана

2 скилидки чесън

Сока от ½ лимон

2 стръка розмарин (или две щипки, ако имате само сух)

2 с.л. зехтин

1 пълна с.л. тахан

Сол и пипер


Приготвяне на печени моркови с розмарин:

1. Загрейте фурната на 180 градуса 

2. Аранжирайте морковите и чушлето върху хартия за печене без да се застъпват, подправете със сол, розмарина и залейте със зехтина. Печете 40-45 минили докато морковите започнат да се карамелизират.

3. Добавете изпечените зеленчуци, скилидките чесън, сока от лимона, тахана, сол и пипер в блендер и блендирайте, или в купа и пасирайте до получаване на еднородна смес

4. Насладете се на невероятния оранжев дип 


Сходни публикации
Коментари
Напиши коментар

© Biohealthy.BG 2019 - Всички права запазени

плащане с борика плащане с виза плащане с master card