Био класа - Био киноа черна 250г

Био класа - Био киноа черна 250г

Марка: Био Класа
Код на продукта: BK3170
Спестяваш в касичката: 0.05

Наличност: В наличност
4.49лв
-+
Цена във виртуални пари: 4.49

Био черната киноа на Био класа е специално селектиран сорт черна киноа. 

Данните за Киноата сочат, че тя се появява като хранителен продукт в района на Андите в Южна Америка. Киноата е била в основата на храненето на Инките. 

Инките използвали киноата в течение на векова, тъй като тази култура оцелявала при всякакви условия.  

Днес Перу е основният производител на киноа в световен мащаб. В последствие коноата става популярна в Доста голяма част на Азия и основно в Индия, Япония, а също и на определени места в Европа. 

Киноата има високи хранителни стойности. Тя е богат източник  на протеини, тъй като съдържа голямо количество изолевцин и лизин. Освен това киноата не съдържа глутен. Източник е и мастни киселини или моно ненаситени мазнини (като олеиновата киселина). Голямо е и съдържанието на витамин Е в киноата, на различни минерали като калция, богата е на антиоксиданти - кемпферол и кверсетин.

Киноата има отчетливо противовъзпалително действие. Тя намалява риска от алергии. Киноата се зползва при болни от диабет намалявайки в същото време и риска от неговата поява. Това е в резултат съдържанието на фибри в изключително големи нива, а също и на протеини, които поддържат кръвната захар в нормални нива. 

Киноата заема своето достойно място сред зърнените култури изобилствайки от фитовещества техният положителен ефект върху организма.

Начин на приготовление:

Киноата се залива с вода като съотношението 1:2 и след кипване се оставя да къкри на слаб огън за около 20-на минути. Зрънцата на киноата се разпукват, изцъклят и стават перлени.

 Състав: 100% черна от биологично земеделие

Напишете отзив

Забележка: HTML не е преведен!
    Лош           добър

© Biohealthy.BG 2021 - Всички права запазени

плащане с борика плащане с виза плащане с master card