Бърза закуска за офиса
14 Jan
1

Бърза закуска за офиса

Публикувано от: Zornitsa Прочита: 1000

Познатите проблеми с рано ставане за работа

Здравейте всички, преди месец си смених работното място, като на новото трябва да бъда много по-рано, отколкото преди и това ми създава огромни проблеми със ставането все още. Поради тази причина започнах да пропускам закуската в къщи, но като човек с хранителни навици - огладнявам веднага, след като отида на работа. Мислех за варианти на засищаща и в същото време протеинова закуска, която не изисква много време за приготвяне и, разбира се, спрях се на овесени ядки.

Искам да споделя рецептата си, защото е много лесна, вкусна и бърза, а и най-важното – „опакова“ се в буркан и отива в офиса.

Основните съставки

Основните съставки са овесени ядки, канела, банан и кисело мляко и ще обясня присъствието им в следващите няколко реда.

Овесени ядки

Овесени ядки - главен източник на сложен (бавен) въглехидрат, но съдържа и протеин, фибри, витамини и минерали, както и антиоксиданти.

Канела

Канела - освен всички ползи при бронхит, проблеми със стомашно-чревния тракт и подобряване на паметта, канелата ни помага да разградим повече мазнини, вместо те да се натрупат в клетките.

Банан

Банан - добър източник на фибри, витамин В6, витамин С, витамин А, манган, фолиева киселина, но съдържат голямо количество въглехидрати – около 20гр. за 100гр.

Кисело мляко

Кисело мляко – въпреки изключването му от различни хранителни режими, аз го харесвам, а и е един от основните ми източници на калций.

Ето и рецептата за закуската ми в 2 минути:

Съставки:

  • 1 банан;
  • 2 с.л. овесени ядки;
  • 3 с.л. кисело мляко;
  • 1 ч.л. канела.

Започвам с разбъркването на овесените ядки и канелата, канелата не винаги е една лъжичка, защото слагам на око, но е приблизително толкова, може и да я намалите, в случай, че не сте големи нейни почитатели. В отделна чиния намачквам един банан с вилица и го добавям в купата с овесените ядки и канелата, добавям и киселото мляко и пренасям в един буркан за закуска, който изчезва точно преди кафето в офиса за около 10 минути.

Какво закусвате вие в забързаното си ежедневие?

Сходни публикации
Коментари
Напиши коментар

© Biohealthy.BG 2020 - Всички права запазени

плащане с борика плащане с виза плащане с master card