Представяме ви Крем Мед!

Какво е крем мед и как се получава?

Всъщност почти всички видове мед подлежат на кристализация (захаросване) – някои от тях още в килийките на пчелната пита, други след няколко дни, седмици или месеци след изваждането. Някои видове мед кристализират по-бързо от други – това зависи от вида нектар, от който пчелите са произвели меда: повече захар в меда означава по-бърза кристализация. Въпреки, че по принцип меда никога не се разваля, самата кристализация му придава не особено добър вид и усещане за зърненост в устата, когато го опитаме. Това не се харесва на всички хора и много от тях смятат, че това се дължи на подхранване на пчелите с бяла захар. Това разбира се не е така и кристализацията не компроментира по никакъв начин качествата на меда. И така, тъй като някои видове мед започват процеса на кристализация изключително бързо, част от производителите прилагат така нареченото кремване за забавяне или напълно спиране на кристализацията.
Крем медът е 100% чист мед, който е обработен чрез разбъркване с цел да се контролира кристализацията. След приключване на процеса и получаване на крем мед имаме продукт с много малък размер на кристала – по-малък от 25 микрона (0.025мм). Това прави получения крем мед изключително фин, с копринено гладка консистенция. Когато имате био сертифициране, каквото притежава нашата ферма, това означава, че са спазени най-високи екологични стандарти. Пчелите са изключително трудолюбиви през своя кратък живот и ако искаме да се възползваме от техните магически творения и ние трябва да сме същите като тях. Така, че трябва да работим усърдно, за да получим един съвършен крем мед, с отлична фина, копринено гладка консистенция. И ние го правим, защото нашите клиенти заслужават този превъзходен продукт.

СЪСТАВ И КАЛОРИИ В НАШИЯ КРЕМ МЕД

Нашият крем мед е направен от 100% чист мед произведен от пчелите. Въпреки, че го наричаме „сметана” в него няма добавени никакви млечни или каквито и да било други продукти. Кремообразната гладка консистенция се получава чрез контролиран процес на кристализация, като се получават много фини еднородни кристали, които предотвратяват образуването на по-големи кристали. Някои производители нагряват меда и го филтрират под високо налягане, което също предотвратява кристализирането на меда на едри гранули. Но този процес на затопляне уврежда всички ензими и минерали, които правят меда толкова полезен.

Крем медът, който правим ние има всички полезни качества на течния мед или на естествено кристализиралия. Биологичните свойства на крем меда, както и неговите вкус и уникален аромат остават същите като на течния. С кремообразния мед вие винаги се наслаждавате на ползите на мед директно от кошера, който съдържа на 140 съединения, включително витамини, минерали, етерични масла, протеини и антиоксиданти.

Калории
Всичките калории в крем меда се доставят от въглехидратите, които са основен елемент в сложния химичен състав на меда. Въглехидратите са основния източник на енергия за човешкият организъм.
Всяка супена лъжица скрем мед съдържа 60ккал. Това е по-малко от 3% от дневния прием на 2000ккал. Ако искате да контролирате вашет тегло, ето как може да изгорите тези 60ккал:
• Ходейки – 16 минути;
• Колоездейки – 8 минути;
• Тичайки – само 6 минути!

РАЗНОВИДНОСТИ НА НАШИЯ КРЕМ МЕД

Предлагаме нашият крем мед в четири различни разновидности: натурален, какао, кокос и канела. За да получим тези прекрасни разновидности към чистия мед добит в пчелините, добавихме органично какао, органичен кокос и органична канела.
За любителите на шоколада нашият прекрасен Какаов Крем Мед е една отлична алтернатива.  Вместо рафинираната захар, използвана в традиционния шоколад или пудинги, нашите продукти съчетават суров мед и внимателно произведени органични какао и ванилия.  Перфектният баланс между тези фантастични съставки прави няшият крем мед наистина специален. 
Насладете се на всички видове крем мед, като го тествате на топла или препечена филийка хляб, намазана с масло, бисквити, сладолед, овесени ядки или чаша чай или кафе.

Е, ЗАЩО ВСЪЩНОСТ КРЕМ МЕДА Е ЛЮБИМ НА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ?

Ако не сте вкусили никога крем мед, значи сте пропуснали едно от удоволствията на живота. Той притежава изключително гладка и неустоимо вкусна консистенция. Крем медът е със същите вкусови характеристики като течния мед, но с различна текстура. За да произведем този крем мед ние не добавяме нищо, а използваме естествени процеси и много упорит труд. И така, ако сте любители на меда, но не обичате лепкавите капки и следи, значи се нуждаете от крем мед.  

С пухкавата си консистенция е лесно да се отстрани от буркан и се разпространява прекрасно на тост, бисквити, хляб и други. Може да го използвате когато приготвяте печива или напитки или просто от лъжицата. 

Крем медът е отличен начин за сухрняване на меда, тъй като никога повече няма да кристализира на едри зрънца. Можете да го съхранявате бурканчетата в килера, в шкафа или най-добре направо на масата! Но искаме да ви предупредим, че веднъж след като го опитате, трудно ще се разделите с него… Тъй като има по-гъста консистенция от течният, крем медът е идеален за децата! Крем медът, който произвеждаме е от пчелини разположени в 100% екологично чисти региони, свободни от антибиотици и пестициди. Това го прави лесен за обработване от чувствителните храносмилателни системи на децата. Когато децата са гладни е важно да им се дават леки и богати на полезни хранителни вещества продукти. Плодовете и зеленчуците са страхотни, но има едно нещо, което може да ги обвърже заедно – крем мед, разбира се! Тук бихме искали да ви напомним, че медът е силен алерген и вие трябва да сте сигурни, че вашето дете не е алергично към този пчелен продукт.

Някои хора, опитали крем мед, никога повече не се връщат към обикновенния. Използват го навсякъде в кулинарията: за печива, сосове, десерти, приготвянето на напитки. 

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да бъде максимално полезен. Раглеждайки сайта, се съгласявате с нашите условия за ползване.