8 БИОХЕЛТИ причини да използвате био почистващи препарати в дома си.

Ежедневно медиите ни заливат с тонове реклама за конвенционални почистващи препарати. И ние дотолкова сме свикнали с това, че ги приемаме едва ли не като единственият вариант, който трябва да използваме във всеки един случай, когато говорим за чистотата на дома ни.
Това всъщност никак не е така!
Вероятно сте мислили за екологично почистване, но не сте сигурни дали и защо е по-добро от конвенционалното почистване?
Предлагаме Ви 8 СТРАХОТНИ ПРИЧИНИ, за да използвате био препарати за чистотата на Вашият дом:

? НАПРАВЕТЕ ДОМА СИ ПО-БЕЗОПАСЕН
Внимание! Запалим! Токсичен! С етикети като тези на някои конвенционални почистващи продукти получавате доста добра представа, че те всъщност не са толкова безопасни. Много химикали (например, хлор и амоняк), когато се смесват заедно, могат да бъдат направо опасни.
Малките деца и домашни любимци са особено уязвими поради по-високите нива на експозиция поради техния размер. Така че, минимизирайте риска си с био почистващи препарати, които не са токсични или са толкова опасни.

? ЗАЩИТЕТЕ ЗДРАВЕТО СИ
Ще се чувастватепо-добре с био почистващите препарати – буквално. За разлика от конвенционалните почистващи продукти, вие ще знаете, че това, което използвате няма да навреди на вас, семейството ви или на вашите домашни любимци. Симптоми като кашлица, кихане, кожни обриви, главоболие и други могат „мистериозно“ да изчезнат, след като спрете да използвате токсични почистващи химикали.
Като се има предвид, че много от опасните химикали в конвенционалните продукти често са канцерогени, невротоксини, мутагени, тератогени или ендокринни разрушители, определено си струва да ги изхвърлите в полза на естествените продукти за екологично почистване.

? ПОЧИСТЕТЕ ВЪЗДУХА ВКЪЩИ
Знаете ли, че използването на конвенционални почистващи препарати може да допринесе за по-голямо замърсяване на закрито, отколкото на открито? Летливите органични съединения (ЛОС), които са свързани с множество здравословни проблеми, като увреждане на черния дроб, бъбреците и централната нервна система, се освобождават, когато продуктите се използват и съхраняват и могат също да останат във въздуха дълго след употреба. Дишайте по-лесно, като знаете, че това не е проблем с почистващи продукти, които са наистина био.

? ПОМОГНЕТЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА
Когато решите да използвате зелени почистващи препарати, вие гласувате за защита на околната среда, така да се каже. Повечето идеални продукти за екологично почистване са направени с помощта на устойчиви производствени практики и естествено добити, безопасни, нетоксични и биоразградими съставки, които не влияят отрицателно на околната среда.
От друга страна, някои конвенционални почистващи препарати съдържат съставки, които са токсични, опасни, неразграждащи се от биологичен произход и от невъзобновяеми ресурси като нефт, така че те влияят неблагоприятно върху земните екосистеми. Например фосфатите могат да причинят еутрофикацията на реките и океаните, което значително намалява качеството на водата.

? НАПРАВЕТЕ ПОЧИСТВАНЕТО ПО-ЛЕСНО
Много по-лесно е да имате няколко продукта, които се грижат за вашите общи нужди от почистване, отколкото цял арсенал от токсични продукти. Например, универсалните препаратите могат да се прилагат върху всякакви повърхности като дърво, камък, синтетика и ламинат и други.
Често можете да се справите с множество задачи за почистване в дома си, без да сменяте продуктите, докато почиствате. Плюс това, не е нужно да се притеснявате дали нямате петна по вашите дрехи или случайно смесвате опасни химикали заедно, когато почиствате.

? ПОДКРЕПЕТЕ ВАШАТА ОБЩНОСТ
Много производители на продукти за екологично почистване поемат социалната отговорност много сериозно и често дават част от печалбата си на организации, които допълнително подкрепят социалната, екологичната и образователната промяна. Така че, закупуването на продукти от тези компании означава, че също така връщате малко на общността си, независимо дали са местни или глобални.

? ЗНАЙТЕ КАКВО ИМА ВЪВ ВАШИТЕ ПРОДУКТИ
Повечето производители на био препарати поддържат политиката им да бъде напълно прозрачна и описват изцяло съдържанието на продуктите, които произвеждат.

-> СТАНЕТЕ ПРИМЕР ЗА ЕКОЛОГИЧНАТА КАУЗА
След като започнете да използвате екологични, био почистващи препарати и инструменти и видите колко добре работят, другите най-вероятно ще последват това. Не се стеснявайте от екологичното почистване в дома или офиса. Колкото повече се присъединяваме към каузата, това означава по-здрава планета за всички нас, за да и се наслаждаваме! Даването на пример за децата гарантира по-добро бъдеще и за нашата планета.

Разгледайте всички почистващи продуктки 🙂

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да бъде максимално полезен. Раглеждайки сайта, се съгласявате с нашите условия за ползване.