BABYBIO – детски храни от Франция

BABYBIO е марка с френско ноу-хау, пионер в производството на бебешки био храни. Повече от 20 години BABYBIO е посветен на бъдещето на бебето, като му предоставя автентична храна, която уважава околната среда, чрез използването на органични съставки, с рецепти, близки до домашните. BABYBIO се подлага на двоен стандарт, този на детската храна и този на биологичното земеделие.

Един от основните принципи във философията на BABYBIO е вярата в това, че което получаваме като бебета, се придобива за цял живот. Ето защо рецептите са разработени с цел да се доближат максимално до „домашно приготвяне“, от вкусова гледна точка. По този начин, продуктите са без сгъстители, обикновено без добавени захари (съдъдржат естествено присъстващи захари) или без добавена сол и са максимално свободни от основните алергени.

BABYBIO участва от първите месеци в хранителното и вкусовото събуждане на бебето с увереност.

Изборът на съставки е подложен на строга прецизност!

От тази гледна точка, четири са основните принципа върху които се изгражда марката всеки ден:

✅ Произход на суровините.

Въпреки, че BABYBIO e насочен предимно към местните производители, доставки се получват и от всички съседни европейски страни (Испания, Италия и др.), в които има силни регулации и изградени стандарти в биопроизводството.

✅ Прозрачност.

BABYBIO задължително означават произхода на съставките в малките си буркани, кратуни, купички, сашета и чинии и това е с цел прозрачност по отношение на потребителите.

✅ Качество на избраните съставки

Производството на бебешки храни е подложено на много строги разпоредби. Следователно при BABYBIO има изключително високо изискване за качеството на използваните суровини и след получаване се извършва строг контрол. Изключително стриктно се съблюдават и хранителните свойства на съставките.

✅ Устойчиви отношения с производителите

BABYBIO се стреми да установи трайни отношения със своите производители и придава особено значение на изграждането на органични вериги за доставки, за да бъде възможно най-близо до производителите и животновъдите.

Защо да изберете био бебешка храна?

Биологичното земеделие е начин на производство, засягащ спазването на естествените баланси. То се ангажира с устойчивото управление, спазването на естествения баланс и биоразнообразието, както и разработването на продукти с голяма естественост.

Основните принципи на биологичното земеделие са:

✅ Екологични и екологични методи на отглеждане, с изключване на използването на ГМО *;

✅ Използване на естествени торове, биологичен контрол на вредителите (напр. чрез използване на калинки и др.);

✅ Уважение към биоразнообразието и почвите: сеитбообращение, спазване на сезонен цикъл, свързани с почвата практики на отглеждане и др.;

✅ Уважение към хуманното отношение към животните: развъждане на открито, забрана за профилактично лечение с антибиотици…

Всичко това гарантира чистотата на бебешкитте био храни.

BABYBIO са социално отговорни в отношението си към природата. Марката се стреми максимално да използва се да използва рециклираните материали: това е така при всичките ни картонени кутии. Могат да се разпознаят с малкото лого „отпечатано върху рециклиран картон“. Всички опаковки на BABYBIO са също без бисфенол A.

♻️ BABYBIO упорито работят и върху подобряване на сортиранете и преработката на битовоте отпадъци, защото:

✅ се спестяват природните ресурси, използвани за производството на опаковки, като се избягват отпадъците;

✅ ограничава се замърсяването, свързано с натрупването на отпадъци и други продукти, отхвърлени от хората;

✅ произвеждат се нови предмети: след като отпадъците бъдат сортирани, те могат да бъдат рециклирани и да станат нови предмети: рециклирана хартия и картон отново се използват за вестници, картонени опаковки …

✅ пести се енергия: рециклирането на материали и отпадъци ще изисква по-малко потребление на енергия, отколкото създаването на нови материали.

Разгледайте разнообразието от храни за най-малките на:

www.biohealthy.bg/brand/BABYBIO

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да бъде максимално полезен. Раглеждайки сайта, се съгласявате с нашите условия за ползване.