Бърза закуска за офиса

Познатите проблеми с рано ставане за работа

Здравейте всички, преди месец си смених работното място, като на новото трябва да бъда много по-рано, отколкото преди и това ми създава огромни проблеми със ставането все още. Поради тази причина започнах да пропускам закуската в къщи, но като човек с хранителни навици – огладнявам веднага, след като отида на работа. Мислех за варианти на засищаща и в същото време протеинова закуска, която не изисква много време за приготвяне и, разбира се, спрях се на овесени ядки.

Искам да споделя рецептата си, защото е много лесна, вкусна и бърза, а и най-важното – „опакова“ се в буркан и отива в офиса.

Основните съставки
Основните съставки са овесени ядки, канела, банан и кисело мляко и ще обясня присъствието им в следващите няколко реда.

Овесени ядки
Овесени ядки – главен източник на сложен (бавен) въглехидрат, но съдържа и протеин, фибри, витамини и минерали, както и антиоксиданти.

Канела
Канела – освен всички ползи при бронхит, проблеми със стомашно-чревния тракт и подобряване на паметта, канелата ни помага да разградим повече мазнини, вместо те да се натрупат в клетките.

Банан
Банан – добър източник на фибри, витамин В6, витамин С, витамин А, манган, фолиева киселина, но съдържат голямо количество въглехидрати – около 20гр. за 100гр.

Кисело мляко
Кисело мляко – въпреки изключването му от различни хранителни режими, аз го харесвам, а и е един от основните ми източници на калций.

Съставки и приготвяне:
1 банан;
2 с.л. овесени ядки;
3 с.л. кисело мляко;
1 ч.л. канела.
Започвам с разбъркването на овесените ядки и канелата, канелата не винаги е една лъжичка, защото слагам на око, но е приблизително толкова, може и да я намалите, в случай, че не сте големи нейни почитатели. В отделна чиния намачквам един банан с вилица и го добавям в купата с овесените ядки и канелата, добавям и киселото мляко и пренасям в един буркан за закуска, който изчезва точно преди кафето в офиса за около 10 минути.

Вашият коментар

Този сайт използва бисквитки (cookies), за да бъде максимално полезен. Раглеждайки сайта, се съгласявате с нашите условия за ползване.