Печените моркови с розмарин са ястие от рая.
Невероятни на вкус, благодарение на тахана и лютивия пипер, който ни донася и допълнително витамин С. Може да използвате този дип както за стартер преди вечеря, така и за следобеден снак с няколко пълнозърнести крекера.
Съставки:
• 5 моркова, обелени и нарязани на едро
• 1 люта чушка, едро нарязана
• 2 скилидки чесън
• Сока от ½ лимон
• 2 стръка розмарин (или две щипки, ако имате само сух)
• 2 с.л. зехтин
• 1 пълна с.л. тахан
• Сол и пипер
Приготвяне на печени моркови с розмарин:
1. Загрейте фурната на 180 градуса;
2. Аранжирайте морковите и чушлето върху хартия за печене без да се застъпват, подправете със сол, розмарина и залейте със зехтина. Печете 40-45 минили докато морковите започнат да се карамелизират.
3. Добавете изпечените зеленчуци, скилидките чесън, сока от лимона, тахана, сол и пипер в блендер и блендирайте, или в купа и пасирайте до получаване на еднородна смес.
4. Насладете се на невероятния оранжев дип.