Понякога ми се яде нещо сладко и обичам да преправям стандартните рецепти така, че да бъдат по-хелти, а и възможността да експериментирам ме вдъхновява още повече в кухнята.
Ще ви споделя една много любима моя рецепта, която използвам поне два пъти седмично, а успях да „заразя“ с нея и много мой приятели, което ви гарантира, че поне един от трима ще хареса вкуса, т.е. си заслужава да се пробва.
Съставки:
( за около 10-12 палачинки с диаметър около 6-8 см)
• 3 банана
• 2 яйца
• 2 с.л. овесени трици
• 1 с.л. тахан ( обикновено използвам лешников)
• Канела
Приготвяне на здравословни палачинки с банан:
1. Намачквам бананите, към тях добавям разбити двете яйца, овесените трици, тахана и канелата. Бъркам до еднородна смес. Сместа е гъста, доста по-гъста от тази на стандартните палачинки.
2. Загрявам тефлонов тиган на умерен огън на котлона.
3. Пека по няколко минути от двете страни.
Обикновено намазвам всяка палачинка с малко мед, след което върху нея добавям следващата и така правя няколко купчинки, който декорирам със сезонни плодове.
Това е – приятно хапване! 🙂